2016. október 06. 16:30 - Serrath

Miért pont Vermin Swarm?

Tisztelt Nagyközönség!

Hogy aktív maradhassék a blog, íme egy kis laikus bejegyzés számotokra!

 

A Vermin Swarm seregkönyv rengeteg ínyencséget hordoz magában. Mindjárt gorcső alá is vehetjük a különböző spéci szabályaikat is, miszerint alacsony Ld-t növelhetnek az osztagok extra sorai, közelharcoló csapatok közé is lőhetnek, persze saját egységekre is.
Emellett még van pár hasznos kis tulajdonságuk.

 A következő fejezet tartalmazza a nem mágikus felszereléseiket, melyek egyetlen célt szolgálnak, ez pedig a pusztítás! Hogy az ellenfél vagy saját soraink között, azt a kocka eredménye határozza meg, ami külön kis fűszert, hangulatot ad a seregnek és a velük történő játéknak (legalábbis remélem :D )

A legtöbb fegyverünk, lőfegyver, egy némely még mágikus is, mint például a Gas Globe, mely ugyan nem nagy hatótávolságú, ám például a breton seregeknek nemigen válik a kedvencévé!

Vagy ott van a Rotary Gun esetleg Globe Launcher, ami 2D6*2 lövést tesz lehetővé! Egy figura, mely körönként átlagosan 14-t lő, nem is olyan rossz :D persze van némi veszélye, mert besülhet a fegyver, de annyi baj legyen.

Emellett van két közelharci fegyverünk, melyek egy-egy spec egységhez kerülhetnek, valamint pár egyéb felszerelés, mely a harcot és a mágiát segíti.

Mágikus eszközökből nagyjából hasonlóan vagyunk ellátva, mint a legtöbb sereg, igazán, de igazán kiemelkedőt én még nem találtam közöttük. Talán a Blade of the Swarm, ami 30/25 pontért ad a karakterünknek +3 támadást, amennyiben több sorunk van a közelharcban az osztagunknak, mint az ellenfeleknek összesen. Emellett törpék ellen újra dobhatja a sebző dobásokat.

LORDS kategóriában rögtön egy nagy démonizált-patkányszerűséges-szörnyűségességbe ütközünk (nem tudtam jobban széthúzni a szót :( ), ez pedig a Vermin Daemon. 400 pontért lvl1 varázsló, egész jó védelemmel, AP6-os ütéssekkel izmos kis monszta, melynek választanunk kell egy specializációt az öt lehetőség közül. Ezek bónuszt adnak neki, valamint meghatározzák az általa használható varázslatok iskoláját is.

Ezen kívül egy szokásosnak mondható hadvezér, Tyrant következik, aki nem rendelkezik szerintem semmi extra tulajdonsággal. Közepes harci értékek, variálható felszerelések, és drága hátasok, igaz a figura alapára, csak 80 pont.

Varázshasználó Magister-ünk 170 pontért egy átlagos lvl3-as varázsló, aki önmagában szerintem így nem sokacskát érne, ám lehet egy nagyon remekbeszabott kis felszerelése, ez pedig a Doom Bell, mely egy harci szekér, amivel osztagba is csatlakozhat.  Emellett Terror, ward save, páncélmentő, medzsik reszisztánsz, szóval elég jól ellátott kis cumó, ám szerintem mégis leghasznosabb tulajdonsága, hogy Stubborn, ez jól jöhet egy osztagnak!

HEROES kategóriában Chief néven fut leendő BSB-nk, átlagos patkány harcos főnök, valamint mellette egy átlagos Lvl1-es patkányvarázslótanonc Apprentive Magister néven.

Ellenben a következő három választási lehetőség már érdekesebbnek tűnik. Rögtön elsőként a patkányság tudományos professzora, Rakachit Machinist főmérnökúr, aki channel mellett mágikusan támad, és be is van számára építve 3 darab lvl4-es bound spell is. Emellett hasonlóan  felszerelhető mint egy átlagos HEROES kategóriás hős. 65 pontért, szerintem alap hangon is elég baráti.

Sicarria Asassin barátunk 100 pont, két W-vel. De!!!! I8 és WS6 S4 nem is olyan rossz. Emellett Ward Save 4+ és Poisoned Attack, alapból dupla fegyóval rohangál, de 50 pontért varázstárgy is vásárolható neki. Emellett pár spec szabály is vehető nem mágikus fegyvereinek. Szerintem jópofa kis gyilkoló gép lehet.

Utolsó hősünk egy Plague Prophet, mely alapból egy felturbózott pestispatkány, akinek lehet venni első vagy második szintű varázshazsnálati képességet, ám mégis ereje a Plague Pendulum, mely hasonló, mint a Doom Bell, csak ő pestispatkány osztaghoz csatlakozhat vele, szóval lehet két erős kis kockánk drága hősökkel és lordokkal :D

CORE egységeink különböző felszerltségű és képességű patkányok, melyek nagy tömegekben hozhatóak (40-60 db patkányka)

Nem tudom megítélni így, hogy melyik jobb, melyik rosszabb. Szerintem mindben van lehetőség, és használhatóság, kérdés mire élezzük ki a listánkat, mindenesetre kevés seregkönyv rendelkezik hat különböző Core egységgel.

Speacial szekcióban kicsit más a helyzet már azért. A patkányhordát követően három lövős csapatba botlik bele az ember, melye külön szót is érdemelnek.

Weapon Team egy 2W-s egység, mely három különböző féle lőfeygver közül választhat, illetve van egy közelharci is, amit én nem tartok előnyösnek.
Bs3-as ugyan nem túl erős, ám lövésektől nagyon védettek lehetnek (4+ Ward) ha van a közelben Rat-at-Arms vagy Vermin Guard egység.

Mögöttük nem sokkal Jezails névre hallgató Bs3-as mesterlövész patkányok, 4+ alap ward save-vel lövés ellen. Fegyverük S6 AP1-es magic lövést tud, mely nem kap levonást a nagy távolságra. Ám akkor is csak BS3 :( Viszont csak 20 pont darabja, és maximum két 3-6 fős osztagunk lehet, érdemes betárazni belőlük. (Én konvertálni fogok, mert az a tuti :D )

Grenadiers, maximum 15-n lehetnek, Bs4, és a már korábban említett jópofa gázgömböcskéket dobálják. Közelharcba hajigálás esetén újra dobhatják, hogy ellenfél egységét találják-e, szóval 4+/4+ eséllyel az ellenfelet dobálják, ami azért nem rossz, egy nagy stubborn kocka kögött!

Rare egységeink igazi brutalitások, ám én csak kettőt fogok kiemelni közülük, ezek pedig a hadi gépek. Lehet egy AP6 ágyúnk S4+D6 erővel, melynek ereje nem csökken a sorokon áthaladván, valamint egy jópofa kis katapult, mely Toxic Attack-os, amire 20 pontért lehet venni Multiple Wounds (Ordnance) és +1 to Wound szabályt, igazi kis tömegírtó, míg az ágyú pedig páncélzabáló. Sajnos egy kategória, szóval legtöbb esetben vagy ez vagy az kerül a listára, nagy seregnél pedig duplázni lehet. Sajnos az ágyú jelen kiadásban úgy éri meg igazán, ha kettő van belőle, a Bs használat miatt, de én inkább a katapultra voksolok.

Nos ennyi lenne kedves olvasó egyelőre. Amint lesz alkalmam kipróbálni a kis dögöket, írok csatajelentést és élménybeszámolót!

Köszönöm a figylemet!

serrath

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fantahammer.blog.hu/api/trackback/id/tr7611775645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása