2016. november 03. 19:33 - Serrath

Csatajelentés - Dwarven Hold vs Undying Dynasties

Fehérvári Liga 2 csata

Dwarven Hold-Undying Dynasties 2500 pont

Elérkeztünk a Liga második fordulójának lejátszásához, ahol Tyuki törpe seregével kellett szembenéznem. Első ránézésre furcsa listának tűnt mivel egy darab lövős egység van benne összesen. Közelharci potenciál annál több, habár én a kalapácsos testőrséget nem hagytam volna ki belőle.

 

King: Shieldbearers, Shield, WeaponRunes: Rune of Might, Rune of Fury, TalismanicRunes: Rune of Shielding x2  General

Runic Master: GreatWeapon; BattleRunes: Rune of Reckoning, Rune of Oaths, Rune of Gleaming, Rune of Resilience, ArcaneRunes: Rune of Harnessing, Rune of Brilliance

Runic Master: GreatWeapon; BattleRunes: Rune of Reckoning, Rune of Oaths, Rune of Gleaming, Rune of Resilience, ArcaneRunes: Rune of Denial,

DaemonSeeker: RunicPairedWeapon: Rune of Quickening x2, Rune of Smashing

Thane: BsB, GreatWeapon, Runic Standard of Shielding, ArmourRunes: Rune of Iron, TalismanicRunes: Rune of Shielding

27 Clan Warriors: GreatWeapon, Full Command

26 Grey Beards: GreatWeapon, Full Command

SteamBomber

25 Seekers: Champion, Musician

6 Hold Guardians: Full Command, Flaming Attack, Fireborn

 Az én élőholt hordám persze nem változott ezt csak azok kedvéért teszem ide, akik nem olvasták az előző csataleírást.

 Pharaoh General, Talisman of Greater Shielding, Dragon Mantle, Heavy Armour, Shield, Razor Blade, Sandstorm Cloak

Death Cult Hierarch, Level3 , SAND, Book of Death, Soul Conduit

Tomb Harbinger BSB, Mithrill armour, Halberd, Charm of Cursed Icon

Death Cult Acolyte, Level1, SAND, Tome of Arcane lore

Death Cult Acolyte, Level1, SAND, Dispell Scroll

45 Skeleton, FCG

20 Skeleton Archer, Musician

10 Skeleton Archer, Musician

5 Skeleton Rider, Aspen Bow

3 Skeleton Chariot, Light Troop

30 Necropolis Guard, FCG, Paired weapon

3 Great Vultures

1 Sand Scorpion

1 Colossus, Paired weapon

1 Colossus, Scales of Destiny

1 Charnell Catapult

 A második fordulót szintén a HTC-n használt kiírás szerint játszottuk. Tehát átlós felállás, „Breaktrough” másodlagos küldetéssel. Itt az a feladat, hogy az ellenfél felállási zónájába kell pontszerző egységet juttatni.

Az oldalválasztást és a kezdést is Tyuki nyerte.

 

1 kör

Az egész törpe hadoszlop megindult előre egy 5-6” et. A Hold Guardian egység, és a Kopter pár inchel többet. Mágia fázisban egy két bound spell kijött, ami támogatta volna őket a közelharcban, ha lett volna. Más nem is történt.

A jobb szárnyam a lovassággal, a szekerekkel, és az egyik óriással enyhe átkarolásba kezdett, és igyekeztem úgy beállítani mindenkit, hogy egy esetleges rohamnál mindenkinek legyen olyan támogatója, aki egy oldalrohammal fel tudja majd szabadítani.

Mágia fázis. A soul conduit minimum 8 kockájából és a 4+ os channelből sikerült 8 kockát generálnom 6-al szemben, nem is tudtam kihozni semmit belőle. Lövési fázisban a katapultom tönkrement egy missfire kapcsán, így többet nem lőhettem vele. A maradék 41 íjlövésemmel leszedtem viszont 2 törpe harcost, és egy slayert. J Kezdtem aggódni….

 

2 kör

Tyuki sokat gondolkodott, hogy kit rohamozzon, majd kiválasztotta a Hold Guardianok célpontjának a jobb szárnyon álló óriást, akinek az eléréséhez 2 kockával 9-et kellett hogy dobjon. Már előre örültem a rontott rohamnak, mert a Guardianok pont a Fáraós testőrös osztag előtt álltak volna meg. Hát nem álltak meg, mert megdobta és kb 90% os találati és sebzésaránnyal agyon is verte az óriást. J A Bombázóval megszórta mozgási fázisban még a keselyűimet, akik 3 sebet el is szenvedtek tőle.

A keselyűkkel bemozogtam a slayer-ek elé, hogy elvezessem a rohamukat, aztán jött a bünti. J A fáraó a testőrséggel, és a másik óriással megrohamozta a Generálisos, BSB-s szürkeszakáll osztagot. Akiket egy gigászi közelharcban meg is futtattak, majd utolértek és levágtak.

A 3 szekérből álló osztagom meg becsattant a Hold Guardianokba oldalról. 11 db impact hit, 12 db S4-es lándzsa, és 6 db S3-as ló támadásból sikerült bevinnem 1 sebet. Tyuki 5 db támadása 4 szer sebzett 1d3-at, így a szekerek is veszteséglistára kerültek, ami nem is lett volna nagy gond, ha nincs a Guardianoknak egy free reformja, amivel ráfordul a 10 fős íjász osztagomra, amiben a 3 varázsló tanyázott. Ja és az ő köre jött. J

A fáraóék a sikert annak is köszönhették, hogy a mágia fázisból (9 kockás volt) ki sikerült sajtolni egy Cursed Blades varázslatot, amivel újradobhatták a to-woundot. A to-hit et a hatred miatt meg amúgy is újradobták, ami egy Ws6-al párosulva igen finom kis pusztításra képes. J

A lövési fázis ismét óriási veszteségeket okozott Tyukinak. Két törpe harcosát sirathatta a végén.

3 kör

A slayerek nekimentek a keselyűknek, le is vágták őket majd egy rontott overrunból tovább futva megálltak az oldalukat mutatva 45 harcedzett csontváznak. A guardianok meg természetesen kinyírták a 10 csontváz íjászt a 3 varázslóval, így nekiállt széthullani a seregem. J Itt szembesültem vele, hogy milyen magas a csapatom Ld-je. Mindössze 3 lovas halt bele az első próbálkozásba.

Minden köröm elején kellet dobnom innen már széthullásra. Itt el is hullott a maradék két lovas, és a katapult. A csontváz harcosok berohanták a slayer osztagot, az óriást elküldtem a játék eleje óta egyhelyben topogó törpe harcosok hátába, a fáraó gárdát meg beállítottam a slayer-ek hátába hogy a következő körben végleg felszámoljam őket. Mágia fázisom ugye már nem volt, mert a 450 pontnyi varázshasználóm mindössze egy varázslat után búcsúzott a játéktól. J Lövési fázisom meg azért nem volt, mert nem sikerült swift reformot megdobnom a csontváz íjászaimnak, akik beálltak 5*4 es formációba készülve a következő körös rohamra a slayerek ellen.

A közelharc parádésan alakult. 1 slayer és 5 csontváz veszett oda, de én nyertem a közelharcot. J

3_kor_dh_cc_vege.jpg

4 kör

A kopter oldalba rohamozta a csontváz harcosokat (jobb lett volna, ha elvezeti a fáraós gárda rohamát szerintem), a Guardianok megrohamozták a csonti íjászokat, de szerencsére nem érték el őket. A deployban szöszölő nagy kocka törpe harcos meg ráfordult az óriásomra. A csontik bírták nagyon a közelharcot hiába záporoztak rájuk az ütések. A BSB közelsége és a temérdek sorbónusz miatt nem hullottak CR-ből. A feladatukat teljesítették is, ott tartották a helyén a slayer kockát.

Fáraó gárda elölről, a csonti íjászok hátulról rohamozták be a slayereket. Gigászi küzdelem alakult itt ki, szerintem 40 figura tutira odaveszett a két oldalról összesen. Az biztos, hogy 5 slayer állta a sarat a végén. Az óriásom a túloldalon végzett egy kis taktikai testcselt, hogy a rá rohamozó törpék majd a hátukat mutassák a rohamtempóban közeledő skorpiónak.

4_kor_ud_mozgas_vege.jpg

5 kör

A törpe kocka rohamot jelentett be az óriás ellen, aminek az eredménye szerintem a játék legviccesebb epizódja lett. Tyuki szerint nem annyira. J A törpék az félelem tesztet elrontva Ws1-el jöttek rohamra, amivel 1 sebet tudtak okozni nekem. Én 6db S6-os ütéssel 1d3+1 grind attack-al és egy 1d6 os stomppal nagyon sokat. A törpék megtörtek és elfutottak, én meg utolértem őket és letiportam. J 24 db harcos, és egy kovács lelte itt a halálát egy 2 woundon álló óriástól.

A Hold Guardianok felmentek a dombra, hogy a zászlójukkal foglalják a zónámat ami nagy hiba volt, mert a domb tetején mindenki látta őket, amit ki is használtam a körömben.

Közelharcban az utolsó slayer ellenállók is elhullottak, a giro megfutott, így felszabadult 3 osztagom.

Fáraó gárda, csontváz harcosok, csontváz íjászok megrohanták a hold guardianokat, akik a közelharcban megtörtek és el is futottak. Sokáig nem jutottak a csonti íjászok fürge lábának köszönhetően. A túloldalról próbáltam még átcsoportosítani a skorpiót, aki egész játék alatt megint nem csinált semmit, de most legalább a pályán volt.

 

6 kör

Tyuki összeszedte az utolsó megmaradt menekülő gyro-t, és várta a csapást, ami meg is érkezett oldalról egy skorpió, elölről a fáraó képében. Az osztaga sajnos nem fért el az íjászoktól, így ő kirohamozott belőle. A kopter még hősiesen 2 sebet be is lőtt a fáraónak mielőtt utolérte a végzete.

 A vége 2775:1399 pont lett az én javamra, ami 16:4 nek felel meg, mert hiába volt egy 200 pontos óriásom az ellenfél zónájában, az nem pontszerző mivel nincs zászlója, így a másodlagos küldetést buktam. J Annak nagyon örülök, hogy az 1.2-s kiadásban kijavították ezt a részt.

6_kor_ud_cc_vege.jpg

Amúgy egy nagyon érdekes, jó hangulatú pörgős játékot játszottunk Tyukival. A kockadobások nagyon szélsőségesek voltak nála is, nálam is. A hosszú hétvégén a többiek is lejátszották a csatáikat így nekivágunk hamarosan a harmadik fordulónak. Mivel időközben kijöttek az 1.3-as szabályok, ezért annyit módosítunk a játékon, hogy a mágiát és a hadigépeket már az új szerint csináljuk, a régi pontértékekkel és seregekkel. Meglátjuk majd mi sül ki belőle.

 

Szaka

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fantahammer.blog.hu/api/trackback/id/tr5111928313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása