2016. október 27. 18:55 - Serrath

9th Age - Új verzió - Vermin Swarm

Tisztelt Nagyközönség!

Sajnos mostanában kevesebb bejegyzés született. Jómagam még nem játszottam azóta, és csatajelentés sem érkezett, pedig több helyen is új életre kelt a dolog.

Mindenesetre Füzesabonyban lesz hittérítő játék egy jó kis skaven és elf, vagy ogre és elf összecsapásban, esetleg mindkettő :D Erről mindenképpen lesz élménybeszámoló! Erre számíthattok!

Mindenesetre az új verzióval foglalkoznunk kell, szóval vegyük górcső alá a Vermin Swarm változásait.

Speciális szabályok, mágikus és nem mágikus felszerelések, ahol jelentősebb változás nem tapasztalható (zöld szín jelöli a változásokat). Ezeket csak igazították az új rendszerfinomításokhoz.

Ettől sokkal jelentősebb változás az új seregalkotási rendszer alapja!

Max 35% Characters, 25% minimum Core, Tunel Gunners max 30%, Built and Bred max 30%. Ebből építkezhetünk, és mivel a patkányok nem túl közelharcos sereg, így eléggé komoly korlátozások. Ppistike jóslata szerint az átlag sereg 4500 Pont lesz, azaz  maximum 1575 Characters, minimum 1125 Core, maximum 1350 Tunel Gunners és ugyanennyi Built and Bred.

Rögtön első egyésgünknél (Vermin Daemon) észrevehetjük, hogy ez bizony két kategóriát is foglal, ám az átlagos értékduplázódás figyelembe vételével olcsóbb lett, korábbi árához képest, ami jó. Így még inkább érzem a kísértést, hogy kell a konvertálás!

A következő Tyrant és Chief páros, külön pontértékekkel (160 és 110 pont), amik között nincs igazán nagy pontkülönbség. Felszerelésük is arányos, viszont már 3 W mind a kettő, szóval a chief-re szavazok, akkor is ha kisebb az LD-je!

Magiszterünk 160 pontról indul, ami egy kicsit talán drága. Ebből fejleszthetünk ki mindenféle varázslónkat, és ide jön a nagy harang is, ami 400 pont, és bizony nem csak character slotból foglal pontokat, szóval meg kell gondolni, hogy mivel és hogyan hozzuk.

Rakachit Machinistünk drágult, 3 W-os, a többi körülbelül maradt a helyén, én még mindig nagyon szimpatizálok ezzel a kis fickóval!

Sicarra Assassin megkapta alapból a Tail Weapon-t és multiple woundot, viszont ára 300 pont, ami mocskosul drága lenne, ha csak két W-s lenne (de 3 :D )

Plague Prophet 150 pontért vesztegethető, továbbra is csak második szintig juthat el, és továbbra is csak neki lehet Plague Pendulum 440 pontért, ami némi drágulást takar. Itt is két slotot foglal el, és bizony sok mindent kiszoríthat ennyi ponttal.

CORE egységeink, melyből kell minimum 1125 pont!

Rats-at-Arms esetében nincs érdemi változás, arányaiban olcsóbb a spear nekik, mert továbbra is egy pont. Vermin Guard szintén, szerintem mindkettőnek helye van a seregben. 40-40 fővel felkarácsonyfázva 460 és 630 pont, ami összesen már 1090, nem sok kell hozzá, és meg is van a minimális pont.

Plague Brotherhood elvesztette Plague-Ridden szabályopióját. 

Ezen kívül itt van még a slaves és footpads osztag is, melyből 0-4 lehet egy seregben külön-külön. Nagy változás nincs ebben a szekcióban, szóval menjünk is tovább a SPECIAL opcióra, melyre nincs pontlimit.

Plague Disciples továbbra is 15 lehet egy osztagban, egy seregben pedig 0-5 (ezt nem értem miért). Light Troops Hard Target speciális szabályokkal lettek egyébként gazdagabbak!

Vermin Hulks 3 fős alap osztaga 180 pontot kóstál, minden további pedig 70 pont. Augmentations speciális szabályát elvesztette. Hát én eddig nem akartam hozni, eztán se teszem. Egyébként 0-5 lehet egy seregben.

Giant Rats 80 pont a 10 fő, minden további azonban csak 4! Ez egész jó, egy osztag továbbra is 60 fős lehet, viszont elvesztették azon tulajdonságukat, hogy keresztül mehessenek másik saját osztagon. Kár, bár olcsó zavaró csapatok lehetnek így is! Ebből az egységből egy seregbe 0-4 fér. Azért 4 60fős osztag elég beteg lehet :D mindössze 1120 pontért! :D

Rat Swarm 90 ponttal indul, két talpnyi patkánnyal! Bár nem zöld, de szerintem nem 5 W-s volt 1-1 talp. Ebből 0-3 lehet egy seregben. Én mondjuk nem tervezek betenni ilyesmit.

Meat Grinder bár pontja azonos a weapon team-ével, mégis külön került, mert ebből csak 0-2 lehet egy seregben, míg weapon team-nél 0-3. A fegyveropciók ponttal bírnak, ami drágulás. Rotary Gun és Globe Launcher 10-10 pontba kerül. Ezen kívül Meat Grinder csak Rat-At-Arms osztaghoz csatlakozhat.

A weapon team már Tunel Gunner csoportba tartozik!

Jezails jó hír! Bármennyi osztag lehet, de figura csak 14 egy seregben. Induló 3 fője 120 pont, minden további 50-50 pontocska. Mivel mindenki el van tőle ájulva, én továbbra se tervezek hozni belőle, biztos, ami biztos.

Grenadiers 8 fője 180 pontról indul, és minden további 22 pont. Továbbra is 15 lehet egy osztagban, seregünkben pedig 0-3 egység. Nekem tetszenek, bár a találatok 1-es dobása azonnal toxic sebzést okoz az osztagnak, ami azért esélyes.

Gutter Blades elvesztette tail weapon opcióját, ezen kívül csak pontértékei változtak. Egy seregben 0-3, 5-10 fős osztag lehet.

Thunder Hulks brutális szörnyei 340 ponttal indulnak, és 0-3 osztag lehet egy seregben. Őszinte leszek, nekem nem patkányos, ez csak üzletfogás egység, így nem is fogok beszerezni, konvertálni.

Verminous Artillery egy eléggé fájó pont. 0-2 lehet belőle, vagy ágyú vagy katapult, mindkettő rettenetesen butítva az új szabályok szerint. Pedig egész jó katapultot konvertáltam :( mindegy, csakazértisbevetem!

Built and Bred első egysége egyben Tunel Gunner is, ez pedig a rettegett dreadmill 300 pontért. Egyébként 0-2 lehet a seregünkben. Enyémben egy biztos lesz, hogy miért? Barátaimtól ezt kaptam születésnapomra, így mindenképpen seregem egyik ékessége!

Abomination, mely 400 pontra emelkedett, viszont elvesztette opcióját, így viszont szerintem egy drága trutyi lett, semmi több.

Nos hát ennyi lenne a patkánysereg. Igzából itt fájónak érzem, ahogy az elején is írtam, hogy ennyire korlátozzák a lövős egységeket, mivel ez egy lövős sereg, aki közelharcban eléggé béna.

Én úgy érzem ezzel némileg gyengül a patkánysereg, bár tény, hogy van 1-2 apróság, ami kompenzálja majd a dolgot. Mindenesetre továbbra is rengeteget kell festeni annak, aki bele akar vágni a hobbiba az oldalukon! :D

serrath

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fantahammer.blog.hu/api/trackback/id/tr9811844279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása